Rättspsykiatriskt Centrum i Trelleborg

Hållbarhet i fokus

Under september 2016 invigdes nya Rättspsykiatriskt Centrum i östra Trelleborg. En modern och innovativ byggnad där materialval, hållbarhet och smart arkitektur varit i fokus. En byggnad utan stängsel där väggarna fungerar som mur.

Byggnaden inrymmer idag ett 50-tal patienter som dömts till rättspsykiatrisk vård. Bygganden är säkerhetsklassad och bjuder bland annat på en grön innergård med möjlighet till säker utomhusvistelse. Invändigt finns okrossbara glaspartier, rundade hörn och andra detaljer som höjer säkerhetsnivån.

Redan i ett tidigt skede hade Region Skåne bestämt att Rättspsykiatriskt Centrum skulle bli ett så kallat passivhus. Men under projektets gång insåg man att det var en väldigt kort väg från passivhus till plusenergihus vilket gjorde att man valde den vägen.

I dag är anläggningen passivhuscertifierad enligt Feby 12 och certifierad enligt Miljöbyggnad nivå guld. Det första i svensk välfärd. Ett tätt klimatskal och värmeåtervinning av frånluften ger byggnaden en mycket bra energianvändning.

Den bruna tegelbyggnaden har fångat mångas uppmärksamhet då den är en av fyra nominerade till priset ”Best Healthcare Development” vid den årliga fastighetsmässan i Nice, MIPIM. Och som om det inte vore nog så tog byggnaden hem det nationella byggnadspriset Årets bygge 2017.

Knauf Danogips har levererat Ultraboard, en av våra mest beständiga och kraftfulla byggskivor, till bygganden som är unik i sitt slag. Dessutom finns våra akustikundertak monterade i hela byggnaden för bästa tänkbara ljudabsorption och speciallösningar som exempelvis låsbara tak.

–Vi har ett gott samarbete med BSK Arkitekter som står bakom Rättspsyks byggnad i Trelleborg. Faktum är att de ritade in våra akustikundertak från start, eftersom de ville kvalitetssäkra alla materialval i bygget, berättar Patrik Månsson, produktchef för akustik undertak på Knauf Danogips.

Försäljning

Med lång erfarenhet och stor expertkunskap inom respektive område tar vi oss an kundernas önskemål med stort engagemang.

Läs mer

Kundtjänst

Telefontider:
må-tor 08.00-16.00
fre 08.00-15.00
Lunchstängt 12.00-13.00
Övrig tid går det att lägga order via ordermail.

Läs mer

Teknisk Support

Vår tekniska support är till för dig som proffskund.
Privatkunder hänvisas till våra återförsäljare.

Läs mer