Teknisk support

Teknisk support för privatpersoner hänvisar vi till våra återförsäljare.

Öppettider
Mån-Tor kl 08:00-16:00
Fre kl 08:00-12:00
Lunchstängt kl 12:00-12:30

Telefon
044 – 28 78 22

E-post
support@knauf.se

ÖVRIGA  KONTAKTUPPGIFTER

Kunskapshuset i Gällivare

En hållbar, funktionell och arkitektonisk helhet

Kunskapshuset, som blev skolans namn, ska innehålla lärcentra för vuxna samt en gymnasieskola. Skolan är en modern byggnad och ska skapa förutsättningar för nytänkande pedagogik. Det har varit viktigt att skapa en hållbar, funktionell och arkitektonisk helhet som är välkomnande, tillgänglig och säker.

Det sker en stor samhällsomvandling i Gällivare kommun och skolan är en stor del av denna. Byggnaden har formats för att harmonisera med de omkringliggande byggnaderna och torget. Kunskapshuset ska vara välkomnande, tillgänglig och säker – en flexibel och vacker miljö rustad inför framtidens behov av förändring och utveckling. Byggnadens olika fasader är välanpassade till stadens uttryck.

I entréhallen finns det även en öppen spis, vilket gör entréhallen till en alldeles utmärkt plats för utställningar, uppträdande, studier och presentationer.

Knauf Danogips har levererat sin starkaste gipsskiva, Ultra Board, till detta projekt. Skivans stabilitet och stöttålighet gör att den lämpar sig väl i miljöer med mycket aktivitet, som barnrum, skolor och sjukhus. Dessutom har den mycket goda brand- och ljudegenskaper. En allround-skiva att luta sig mot, helt enkelt.

Läs mer om projektet på https://www.liljewall.se/kunskapshuset.

Foto/illustration: Liljewall.

Produkter i Referensobjektet