Hotell Hagaplan

Knauf Danogips levererar till stort hotellprojekt

I anslutning till den nya stadsdelen Hagastaden i Stockholm och Nya Karolinska Sjukhuset utvecklar och bygger SKANSKA Sverige hotell- och kontorslokaler. Knauf levererar Aquapanel och Basic Gips till det 16 200 kvm stora projektet.

Stora planer

Mellan Karolinska sjukhuset och tullarna pågår det 16 våningar höga byggprojektet hotell Hagaplan. I skrivande stund har byggnationen kommit till elfte våningen med fasad färdig för sex våningar. Byggnaden utvecklas och byggs av SKANSKA Sverige och kommer att innehålla kontorslokaler och hotell. För hotelldelen har det tecknats ett 20-årigt hyresavtal med Elite Hotels som också kommer att driva restaurangverksamhet i bottenplanet av byggnaden.

Ramavtal och goda relationer

Knauf har ett ramavtal med SKANSKA vilket gör att vi fått leverera både vår våtrumsskiva Aquapanel till källardelen och vår Classic Board till resterande innerväggar. En order på närmare 25 000 kvm.
– Vi har visserligen ett ramavtal med Knauf och vi är nöjda med hur de sköter sina åtaganden, säger Kristina Widegren på SKANSKA.
– Knaufs säljare är här ofta för att kolla så att allt fungerar som det ska, det är värdefullt för oss, fortsätter hon.

Hittills har Knauf levererat Aquapanel Indoor till byggnadens källare. Här används Aquapanel för att kunna få igång väggarbetet och installationerna i byggnaden, för att sedan kunna arbeta sig uppåt.
– Vi är nöjda med vårt samarbete med Knauf Danogips. Vi har god relation med både säljaren och företaget i stort. De tar till sig våra synpunkter och jobbar på att införa de ändringar vi önskar vilket underlättar vår produktion långsiktigt. De är tillmötesgående när det kommer till leveranser och hjälper gärna till och ger rekommendationer när vi har frågor om material och olika produktionslösningar, berättar Kristina.

Arkitektens beskrivning Hagaplan: ”Byggnaden är sammansatt av tre tydliga volymer i glas och aluminium. Fasadens kulör skiftar i vitt, grått och svart för att tydliggöra de tre volymerna. Den vita volymen som vänder sig mot Hagaplan avslutas med en glasad ”krona” som ger byggnaden en tydlig identitet…” Hotell Hagaplan beräknas stå färdigt i november 2017.

Produkter i Referensobjektet

Försäljning

Med lång erfarenhet och stor expertkunskap inom respektive område tar vi oss an kundernas önskemål med stort engagemang.

Läs mer

Kundtjänst

Telefontider:
må-tor 08.00-16.00
fre 08.00-15.00
Lunchstängt 12.00-13.00
Övrig tid går det att lägga order via ordermail.

Läs mer

Teknisk Support

Vår tekniska support är till för dig som proffskund.
Privatkunder hänvisas till våra återförsäljare.

Läs mer