Nya Flaket i Åhus

Snacka om kort transportväg!

På fem minuters gångväg från Knaufs fabrik i Åhus byggde PEAB 44 lägenheter på uppdrag av det kommunala bostadsbolaget ABK i Kristianstad. Det var det största bostadsprojektet i den populära badorten på många år.

Trygghetsboende i två hus

De 44 lägenheterna, varav 32 för trygghetsboende, byggdes i tre huskroppar. Två av de tre våningar höga husen är sammanbyggda med en gemensamhetslokal i bottenplanet. Inte bara ytterväggarna, utan också de lägenhetsavskiljande väggarna är gjutna på plats. Fasaderna kläs med ockrapigmenterad dansk tegel och rheinzinkplåt.

Beställaren ställde hårda ljud- och energikrav. Därför byggdes bostadsprojektet med dubbla lager gips i ytterväggarna och ljuddämpande mattor under parketten. Trä fick inte heller byggas med i väggarna. I de 220 millimeter tjocka utfackningsväggarna valdes ytterväggsstål från Knauf.

Inflyttning våren 2013

De nybyggda lägenheterna stod inflyttningsklara våren 2013. Gavellägenheterna är treor, medan resten av lägenheterna är tvåor. Trygghetslägenheterna fick bland annat extra stora badrum och dörröppningar. I anslutning till gemensamhetsutrymmet i bottenplanet finns lokaler för den personal som ska ge trygghet och service till ”70 plus-hyresgästerna”. Lägenheterna på bottenplan fick egna uteplatser.

 

Försäljning

Med lång erfarenhet och stor expertkunskap inom respektive område tar vi oss an kundernas önskemål med stort engagemang.

Läs mer

Kundtjänst

Telefontider:
må-tor 08.00-16.00
fre 08.00-15.00
Lunchstängt 12.00-13.00
Övrig tid går det att lägga order via ordermail.

Läs mer

Teknisk Support

Vår tekniska support är till för dig som proffskund.
Privatkunder hänvisas till våra återförsäljare.

Läs mer