Teknisk support

Teknisk support för privatpersoner hänvisar vi till våra återförsäljare.

Öppettider
Mån-Tor kl 08:00-16:00
Fre kl 08:00-12:00
Lunchstängt kl 12:00-12:30

Telefon: 
044 – 28 78 22
E-post
[email protected]

ÖVRIGA  KONTAKTUPPGIFTER

Utspritt universitet samlas centralt

Nya Linnéuniversitetet är ett av de största byggprojekten i modern tid i Kalmar. Skanska är totalentreprenör och Knauf Danogips har bland annat levererat stålreglar och skivor till inner- och ytterväggar.

Linnéuniversitetets verksamheter, som tidigare varit utspridda över hela staden, samlas nu på ett ställe vid Universitetskajen. Med Nya Linnéuniversitetet får Kalmar ett modernt universitet, centralt placerat med närhet till både kommunikationer och vatten.

– Det är ett privilegium att få vara med om ett sådant här bygge. Det finns de som säger att det är det största byggprojektet i Kalmar sedan Kalmar slott började byggas på 1200-talet, säger Per Lagercrantz och skrattar. Men det är det största byggprojektet sedan Ölandsbron byggdes i början på 1970-talet.

– Det är ett privilegium att få vara med om ett så här stort byggprojekt, säger Per Lagercrantz, Skanska och Jörgen Olander, Knauf Danogips.

Knauf Danogips en trygg partner

Per Lagercrantz är regioninköpschef för stora projekt på Skanska och som Kalmar-bo är Per så klart glad och stolt över att få vara delaktig i den moderna historieskrivningen.

Knauf Danogips är avtalsleverantör och har försett det historiska bygget med väggmaterial både invändigt och utvändigt.

– Vi har levererat stålreglar och Classic Board till innerväggarna och stålreglar och Weather Board till ytterväggarna, säger Jörgen Olander, säljare syd på Knauf Danogips. Plus att vi har levererat en del skivor till undertak.

Kvalitet, kvantitet och leveranssäkerhet är av allra största vikt. 

– Logistiken är A och O. Vid ett så här stort bygge är det viktigt att det beställda materialet kommer i rätt mängd och på rätt tid, annars får det en mängd följdverkningar, säger Per Lagercrantz.

– Knauf Danogips har känts som en trygg samarbetspartner och det mesta har gått friktionsfritt, säger Per Lagercrantz.

– Logistiken är A och O vid så här stora byggen, säger Per Lagercrantz, Skanska och Jörgen Olander, Knauf Danogips.