Teknisk support

Teknisk support för privatpersoner hänvisar vi till våra återförsäljare.

Öppettider
Mån-Tor kl 08:00-16:00
Fre kl 08:00-12:00
Lunchstängt kl 12:00-12:30

Telefon: 
044 – 28 78 22

E-post
support-se@knauf.com

ÖVRIGA  KONTAKTUPPGIFTER

Transportchefen med klimatångest

Mikael Jansson är sedan 2019 transportchef på Knauf Danogips. Han ansvarar bland annat för alla in- och utkommande transporter från fabriken i Åhus och sköter även avtalsförhandlingar med transportörerna.

För tre år sedan arbetade Mikael Jansson på IKEA och trivdes egentligen hur bra som helst när tjänsten på Knauf Danogips dök upp.

– Vi hade precis köpt hus i Åhus, så det var praktiskt för familjen och cykelavstånd för mig, men framför allt var det tjänsten i sig som lockade. Jag är rätt så analytisk och gillar att gräva ner mig i excel-ark och göra noggranna kostnadskontroller. Vilket är egenskaper jag kan utnyttja fullt ut i den här rollen, säger han.

Att vara transportchef i dessa dagar kan ge vem som helst gråa hår. Det oroliga världsläget och skenande bränslepriser gör det komplicerat att förutsäga transportkostnader.

– Det är många faktorer som driver upp priserna. Även en sådan sak som Mobility Package som är ett EU-direktiv där man primärt vill förbättra arbetsvillkoren för chaufförer i Europa, vilket så klart är positivt.

Miljö- och hållbarhetsfrågor är något som Mikael Jansson brinner lite extra för. På fabriken i Åhus lastas det 1 000 ton gods per dag på lastbilar som sedan ger sig ut på vägarna i Sverige.

– Jag har klimatångest och det driver mig till att göra ständiga förbättringar. Vi försöker alltid ha så hög fyllnadsgrad som möjligt på lastbilarna och vi tittar även på alternativa drivmedel. Vi har tagit stora steg i rätt riktning, samtidigt som vi precis bara har påbörjat vår hållbarhetsresa.

Vilka andra stora förändringsarbeten har ni framför er?

– Det är framför allt på den digitala sidan. Framöver kommer vi att implementera ett lagersystem som gör oss ännu proffsigare. Det minskar pappershanteringen och ökar både effektiviteten och förbättrar den digitala kommunikationen samt spårbarheten.

…och på det personliga planet?

– Om du vill framåt och har ambitioner finns det alltid utrymme för personlig utveckling på Knauf Danogips. Så här utvecklas jag hela tiden, säger Mikael Jansson.