Teknisk support

Teknisk support för privatpersoner hänvisar vi till våra återförsäljare.

Öppettider
Mån-Tor kl 08:00-16:00
Fre kl 08:00-12:00
Lunchstängt kl 12:00-12:30

Telefon: 
044 – 28 78 22

E-post
support-se@knauf.com

ÖVRIGA  KONTAKTUPPGIFTER

Sponsorskapet viktigare än någonsin

Bara några hundra meter från Knauf Danogips anläggning i Åhus arrangeras varje år Åhus Beach, sommarens häftigaste upplevelse med Europas största beachhandbollsturnering som största evenemang. Knauf Danogips är stolt sponsor.

Åhus Beach är en glädjefylld folkfest för alla och ett av Sveriges största årligen återkommande evenemang. Turneringarna i beachhandboll och beachfotboll spelas på stranden i Åhus och bidrar till stor gemenskap för såväl deltagare som besökande familjer och ortsbor. Varje år deltar ca 2 000 lag och 20 000 utövare i de två sporterna. Under evenemangets tio dagar samlas i snitt 16 000–17 000 människor på området varje dag för att skapa nya minnen tillsammans. Den totala turistomsättningen kring Åhus Beach uppgår ett normalår till omkring 170 miljoner kronor.

Inget spel 2020

Men i år blir det ingen folkfest på stranden. För första gången sedan starten 1997 kan Åhus Beach inte genomföras som vanligt. Coronapandemin har gjort att lagen får vänta tills nästa år med att sparka av sig skorna och ta plats i sanden.

Mannen bakom Åhus Beach heter Mats G Jönsson. Han tycker förstås att det är tråkigt med den rådande situationen och allt den medfört.

– Ett hårt slag för både Åhus Beach och orten i stort. Många ser fram emot evenemanget hela året. Dessutom påverkar det många rent ekonomiskt, vi har bland annat många sommarjobbare som tyvärr inte kunnat erbjudas arbete i år.

Mats är dock inte den typen som ger upp. I stället för folkfesten på stranden har Åhus Beach lanserat ett digitalt evenemang.

– Vi ställer inte in, vi ställer om. I appen Åhus Beach Official kan man titta på och läsa om de många minnena som skapats under de 23 tidigare åren och längta till nästa år tillsammans med andra Åhus Beach-älskare. Dessutom kommer man att kunna tävla om fina priser varje dag, och där är Knauf Danogips högst delaktiga. Tusentals har redan laddat ner appen, det är kul. Att ta fram appen hade inte varit möjligt utan att våra sponsorer ställt upp och engagerat sig. De är otroligt viktiga för vår verksamhet, säger han.

Aktivt partnerskap

Knauf Danogips är ett av de partnerföretag som möjliggjort den digitala satsningen.

– Knauf Danogips har stöttat Åhus Beach i många år. De senaste åren har de växlat upp och verkligen gått i bräschen för hur ett aktivt partnerskap kan se ut. Varje år får våra sponsorer möjligheten att dela ut entrébiljetter till sina medarbetare och deras respektive. Knauf Danogips har tagit tillvara på detta och lyckats skapa ett engagemang för Åhus Beach bland alla som arbetar där. De gör något bra för personalen, och samtidigt får fler upp ögonen för evenemanget. Som ett av de företag som stöttar oss med den digitala satsningen i år visar de också att de är med oss i både goda och tuffa tider. Knauf Danogips är en viktig partner, de ställer alltid upp för Åhus Beach. All heder åt dem för det, säger Mats.

Elisabeth Andersson, Marketing & Category Manager på Knauf Danogips, anser att sponsorskapet är viktigare nu än någonsin.

– Åhus Beach betyder otroligt mycket för otroligt många. Åhus behöver ha ett årligt återkommande evenemang som detta. Därför känns det förstås särskilt viktigt att vi och andra företag med oss kan bidra till en fortsättning genom vårt partnerskap. I vanliga fall upplåter vi lagerplats för Åhus Beach på vårt område. I år behövs inte det, så vi väljer att stötta genom att bidra till det digitala initiativet, säger hon.

Uppmuntrar till fysisk aktivitet

Andersson menar vidare att det inte bara är folkfesten i sig som gör att Knauf Danogips vill engagera sig i Åhus Beach.

– De är otroligt duktiga på att skapa gemenskap och roliga minnen för barn och ungdomar, och dessutom får de folk att röra på sig. Just fysisk aktivitet är något som vi på Knauf Danogips själva arbetar mycket med. Rör du på dig så mår du bättre, oavsett om du är handbollsspelare eller jobbar hos oss. Självklart ska vi vara med och bidra till rörelse och liv! säger hon.

Mats G Jönsson längtar till 2021 års upplaga.

– Det jag bär med mig från tidigare år är livsglädjen jag ser hos alla människor som besöker oss. Att vara en del av Åhus Beach handlar inte bara om att spela matcher, det är en unik helhetsupplevelse som alla som besöker oss bidrar till. Det är förstås väldigt tråkigt att inte få se alla människor i sommar, men det kommer att göra nästa år ännu bättre, säger han.

Under 2021 är det åter dags att ses på stranden. Då kommer både Mats och Knauf Danogips vara på plats igen.