Teknisk support

Teknisk support för privatpersoner hänvisar vi till våra återförsäljare.

Öppettider
Mån-Tor kl 08:00-16:00
Fre kl 08:00-12:00
Lunchstängt kl 12:00-12:30

Telefon: 
044 – 28 78 22
E-post
[email protected]

ÖVRIGA  KONTAKTUPPGIFTER

Sara är Mrs. Hållbarhet

De senaste åren har hållbarhet blivit allt viktigare för Knauf Danogips. En av de mest drivande i frågan är produkt- och hållbarhetspecialisten Sara Ervasti. Hennes uppdrag är att samordna arbetet och se till att produkterna följer branschens alla miljökrav.

Förra årets omorganisation gjorde att Sara Evasti, Knauf Danogips-medarbetare sedan 26 år, fick en ny tjänst: produkt- och hållbarhetspecialist. Rollen, som inte funnits tidigare, togs fram för ett större helhetsgrepp kring hållbarhet och för att Knauf Danogips enklare skulle kunna följa de nya branschkraven.

Varierande tjänst

Saras arbete innefattar många olika delar. Framför allt fokuserar hon på produkter och ser till att de finns registrerade i de många olika portaler som branschen kräver.

– För att våra produkter ska få finnas med i exempelvis byggnader som ska Svanenmärkas krävs vissa kriterier. Våra gipsskivor uppfyller dessa och jag ser till att de finns med i rätt register så de kan användas, berättar Sara.

Mycket av Saras tid går till att samla in fakta och information kring handelsvaror och material. Så fort ett inköp görs måste Sara få in all miljöinformation för att sedan kunna göra bland annat produktdatablad och livscykelanalyser.

Hygienfaktor

Sara som har jobbat länge i branschen märker en stor skillnad på intresset för hållbarhet. Förut var bara en liten del av branschen engagerad i frågan men i dag är det i stället en självklarhet hos de flesta företag.

– Det är en helt annan bredd på det idag än var det var förr. Hållbarhet är lika viktigt som vilken annan parameter som helst och oavsett om vi ska utveckla en ny produkt eller köpa in material så måste vi ha hållbarhet med i beräkningen.

Stort intresse internt

Sara märker också av ett ökat intresse för frågan internt. En gång i månaden hålls ett forum där representanter från verksamhetens alla olika avdelningar träffas och diskuterar aktuella insatser.

– Jag är samordnare för forumet och ser till att vi hjälps åt, och att vi undviker att arbeta i silos. Det är viktigt att alla får komma tills tals.

Även övriga anställda på företaget är väl informerade om hållbarhetsarbetet. Sara håller regelbundet presentationer för de anställda där hon berättar mer om företagets strategi och hur arbetet ser ut rent konkret.

– De flesta vet inte om att vi jobbar så aktivt med hållbarhet och när jag presenterar märker jag att många tänker ”men oj, här händer det ju en hel del”, det är kul att se!