Teknisk support

Teknisk support för privatpersoner hänvisar vi till våra återförsäljare.

Öppettider
Mån-Tor kl 08:00-16:00
Fre kl 08:00-12:00
Lunchstängt kl 12:00-12:30

Telefon: 
044 – 28 78 22
E-post
[email protected]

ÖVRIGA  KONTAKTUPPGIFTER

Knauf News

Det finns olika sätt att mäta i sport och idrott. Hoppa högst, springa snabbast eller kasta längst. Martin Sjöberg har en annan måttstock: han mår som bäst när han får utsätta sin kropp för fysisk ansträngning så länge som möjligt. – Ja, säger Martin och skrattar, det är underbart att pressa kroppen till gränsen för vad man orkar med. De bästa tävlingarna ligger på fem, sex mil.

Martin, som är lagerchef på Knauf, har alltid tränat, men började springa långt för fem, sex år sedan. Då sprang han sin första halvmara, numera är det mest terränglöpning och orientering.

– Orienteringen lurades jag in i av min sambo och jag är ganska kass på att läsa karta, därför fokuserar jag på att enbart genomföra loppen. Det bli inte alls samma fokus på tider om man springer i terräng och det passar mig fint, säger Martin.

I snitt blir det drygt fyra mil löpträning i veckan och gärna i sand. Martin bor nämligen i Åhus, bara ett par hundra meter från stranden.

– Det är här jag rensar skallen efter jobbet, säger Martin och gör en svepande rörelse med handen över den finkorniga sanden på stranden.

Tankar om jobbet under löpning

Mycket av tankarna och frågorna under dagen på jobbet rör arbetsrutiner och säkerhetsfrågor.

– Tack och lov har vi inte haft några allvarliga incidenter, men kombinationen truckar, lastbilar och människor innebär riskmoment.

Säkerhetsbestämmelserna är rigorösa för var lastbilen ska parkeras och även hur och var chaufförerna får röra sig under tiden som trucken är i rörelse. 

– Tyvärr är det inte alltid att bestämmelserna efterföljs i varje detalj. Det är inte så att chaufförerna struntar i reglerna, utan det kan vara så att de bara vill hjälpa till med något moment, säger Martin Sjöberg.

I vissa fall har det också varit så att chaufförerna inte tagit till sig säkerhetsinformationen på ett tillfredsställande sätt.

– Vi har rannsakat oss själva och kommit fram till att vi behövde vara mer pedagogiska, säger Martin. Det som tidigare var en broschyr och ett undertecknande på ett papper har blivit en applikation med en touchskärm.

 

 

Martin Sjöberg
Lagerchef på Knauf

Ålder: 42 år.
Familj: Sambo, tre barn (två pojkar 19 och 16 år och en flicka 8 år) och ett på gång.
Har jobbat på Knauf: I tio år.
Utbildning: Maskiningenjör.
Det bästa med jobbet: Ett varierande jobb, där jag får arbeta med människor.
Gör helst på fritiden: Springer, gärna länge och i skog och terräng.
Äter gärna: Äter allt.
Reser gärna till: Olika tävlingar.
Senaste boken: Rune Larsson, Löparglädje.
Favoritapp: Har ingen.