Teknisk support

Teknisk support för privatpersoner hänvisar vi till våra återförsäljare.

Öppettider
Mån-Tor kl 08:00-16:00
Fre kl 08:00-12:00
Lunchstängt kl 12:00-12:30

Telefon: 
044 – 28 78 22
E-post
[email protected]

ÖVRIGA  KONTAKTUPPGIFTER

Kongresshus med krav på akustik och design

Flexibilitet, tillgänglighet och funktionalitet har varit ledorden vid byggandet av kongresshuset i Borås. I det 9000 kvadratmeter stora och sju våningar höga kongresshuset går det att mötas för mingel och lite småprat i något mindre rum, eller besöka en utställning eller bevista en bankett. Eller att göra allt i tur och ordning och nästan samtidigt.

Kongresshuset i Borås har en stor mötessal för upp till 1000 personer som enkelt kan delas upp i fem mindre salar, det ska gå att arrangera tre stora möten eller sammankomster samtidigt.

Flexibiliteten i kongresshuset, med oändliga möjligheter till kongresser, har naturligtvis varit utmanande för arkitekterna. Att erbjuda bästa tänkbara flexibilitet utan att tulla på tillgänglighet eller funktionalitet.

– Ett mycket inspirerande och roligt projekt, säger byggnadsingenjör Carin Synneby, på Tengbom arkitekter i Göteborg, som utformat den nya byggnaden.

Höga krav på akustik

Flexibiliteten gör det möjligt att anpassa våningsplanen för helt olika ändamål. Endera ett mindre antal stora sammankomster, eller en mängd mindre möten.För att kunna samla många människor i samma byggnad samtidigt har det naturligtvis varit höga krav på den akustiska miljön. Kongresser, banketter, utställningar, konserter eller mindre möten och konferenser.

– Byggnaden är skiktad i tre akustiska nivåer. Gatuplanet med utställnings- och evenemangshall tillåts vara lite bullrigt och livligt, medan det ska vara lite mer dämpat på plan 3, kongressplan och på plan sju, konferensplan, ska det vara tyst, säger Carin Synneby.

Emma Karlsson Bruhn, arkitekt på Tengbom arkitekter har tillsammans med Carin Synneby jobbat med projekteringen av kongresshuset:

– Knauf Danogips skivor är släta och snygga, dessutom är det är ett behagligt material.

Belgravia, design- och solopanel

Knauf Danogips har levererat akustikskivor till undertak, men även till väggar.

– Vi har levererat 3000 kvadratmeter Belgravia Unity 3 undertak och 1500 kvadratmeter Designpanel som använts både till väggar och undertak och cirka 500 kvadratmeter Solopanel till väggarna i den stora salen, säger Kjell-Åke Thuresson, säljare undertak på Knauf Danogips.

– Vi är naturligtvis glada och stolta över att vi fick förtroendet att vara med på en del i uppförandet av det prestigefyllda kongresshuset i Borås. Samtidigt är det ett fint kvitto på att våra produkter håller högsta klass, säger Kjell-Åke Thuresson.