Teknisk support

Teknisk support för privatpersoner hänvisar vi till våra återförsäljare.

Öppettider
Mån-Tor kl 08:00-16:00
Fre kl 08:00-12:00
Lunchstängt kl 12:00-12:30
Semsterstängt V28-31

Telefon: 
044 – 28 78 22
E-post
[email protected]

ÖVRIGA  KONTAKTUPPGIFTER

Knauf Danogips levererar undertak till Toveks Bil

Toveks bil i Skövde bygger till sin bilhall. Den nya tillbyggnaden mäter 1300 m2 och kommer att bli en renodlad del för Audi. Förutom showroom ska tillbyggnaden inrymma kontor, tvätthall och rekond. Knauf Danogips levererar bland annat undertaket.

Ljuddämpande undertak

Kraven på material är höga, både i fråga om funktion och design. Därför föll valet på undertaket Unity 4 med D-kant från Knauf Danogips. Taket är perforerat och har goda akustiska värden. Perforeringen går ända ut i kant, och tillsammans med kantens utformning blir intrycket att taket är i ett enda stycke.

– Knaufs undertak passar väl in på Audis kravspecifikationer. Audi har krav på att det ska vara exklusiva material till deras bilhallar. Det gäller hela vägen från golv till undertak och till spotlights, säger byggnadsingenjör Julia Melin på den anlitade arkitektbyrån XYZDP Scandinavia.
XYZDP är nischade på bilindustrin och har arbetat med Volkswagen Group där Audi ingår sedan 2012.

– Vi har tidigare föreskrivit Knauf Danogips perforerade undertak och har goda erfarenheter av dem. I tillbyggnaden av Audis bilhall i Skövde har vi varit med redan i konceptstadiet och sedan i projekteringen. Där har vi valt ett prydligt, estetiskt undertak som smälter in utmärkt i helhetsbilden av stil och finess, säger Melin.

Levererat till Audi tidigare

Knauf Danogips har tidigare levererat undertak till Audis bilhallar, bland annat i Gävle, Halmstad och Kista.

– Vi har levererat till Audis bilhallar i ett par års tid. Till bilhallen i Skövde ska vi leverera 1 000 m2 undertak. Vi vet att kraven på utseende och funktion är höga från Audi i Tyskland, så det är ett gott betyg när de väljer att använda vårt undertak, säger Kjell-Åke Thuresson (th), säljare undertak, Knauf Danogips.

Daniel Johansson, platschef på Toveks Bil i Skövde, är nöjd:
– Unity 4 passar perfekt här. Det har blivit fantastiskt bra.

Förutom Unity 4 levererar Knauf Danogips också undertakskonstruktionen Donn DX3 och gips till innerväggar. Huvudentreprenör i projektet är AF Bygg Syd.