Teknisk support

Teknisk support för privatpersoner hänvisar vi till våra återförsäljare.

Öppettider
Mån-Tor kl 08:00-16:00
Fre kl 08:00-12:00
Lunchstängt kl 12:00-12:30

Telefon: 
044 – 28 78 22
E-post
[email protected]

ÖVRIGA  KONTAKTUPPGIFTER

Knauf Danogips levererar till nytt drömboende i Mölndal

När byggentreprenören NCC fick i uppdrag att uppföra nya lägenheter i Mölndal valde man Knauf Danogips som helhetsleverantör.

Flerfamiljshus med terrassutsikt

Tillsammans med NCC och arkitektbyrån Kub Arkitekter ser Knauf Danogips till att 116 nya lägenheter ser dagens ljus i Mölndal. De fyra huskropparna som utgör bygget bildar en karaktärsfull sågtandad siluett inspirerad av områdets industriella bakgrund. Områdets kuperade miljö gör att utsikten från lägenheterna blir fantastisk.

Rejält och robust ledord

Bostadsrättsföreningen Mariedahl har fått sitt namn efter ett av de två̊ helmekaniska spinnerier som fanns i den så kallade Kvarnbyn på 1830-talet, och som lyfte textilindustrin i Västsverige till nya höjder.

– Materialvalet ska appellera till det industriella området och den gedigna, rustika tegelarkitekturen går helt i linje med HSB:s miljötänk, säger Håkan Trygged, Kub Arkitekter.

Knauf Danogips helhetsleverantör

NCC:s val av helhetsleverantör föll på Knauf Danogips, som stått för leverans av en stor mängd produkter. Roger Ericsson, säljare på Knauf Danogips, berättar.

– Vi har levererat ytterväggsstål (Nail It System), Classic Board, Humid Board, Weather Board och innerväggsstål.

Akustiken viktig

Akustiklösningar är en alltid återkommande fråga vid uppförande av flerfamiljsbostäder. Det är viktigt hur ljudet absorberas i bland annat trapphus och gemensamhetsutrymmen. Mikael Jönsson, platschef på NCC, är nöjd med Knauf Danogips engagemang i frågan.

– I de frågeställningarna har vi kunnat bolla idéer med Knauf Danogips vid ett antal tillfällen. Jag känner att samarbetet alltid är positivt med Knauf Danogips. Vi har suttit ner ett antal gånger under tiden projektet har fortskridit och de är alltid öppna för diskussioner kring olika lösningar.

Samarbetspartner med mervärde

Förutom att uppfylla alla de höga krav som finns på produkt och leverans är det också viktigt för Knauf Danogips att kunna leverera mervärde till sina kunder.

– Vi vill vara en nära samarbetspartner som kan erbjuda tekniska lösningar på de eventuella frågeställningar som dyker upp. Det är att min förhoppning att kunderna ser det som ett mervärde, säger Roger Ericsson.

BRF. MARIEDAHL I MÖLNDAL
Nybyggnation: Totalt 116 lägenheter i 4 huskroppar på Kvarnbyterrassen
Byggherre/Byggledare: HSB Göteborg
Arkitekt: Kub Arkitekter, Håkan Trygged
Entreprenör: NCC
Byggstart: Höst 2017
Byggslut: Vår 2020
Totalt antal kvm boa: 7816 m2
Knauf Danogips har levererat:
Ytterväggsstål, Nail It System, Classic Board, Humid Board, Weather Board samt innerväggsstål.