Teknisk support

Teknisk support för privatpersoner hänvisar vi till våra återförsäljare.

Öppettider
Mån-Tor kl 08:00-16:00
Fre kl 08:00-12:00
Lunchstängt kl 12:00-12:30

Telefon: 
044 – 28 78 22

E-post
[email protected]

ÖVRIGA  KONTAKTUPPGIFTER

”Att lära ut är det roligaste jag vet”

Som ansvarig för den tekniska supporten har Anders Andersson ett 30-tal telefonsamtal om dagen där han förklarar och svarar på allt som rör samtliga Knauf Danogips byggsystem. Dessutom är han företagets utbildningsansvarige.

– En grundregel jag har är att aldrig bara svara ja eller nej på en fråga. När jag ändå har dem på tråden vill jag passa på att ge dem en miniutbildning, så de samtidigt lär sig nåt extra som de kan ha användning av i sitt arbete, säger Anders Andersson.

Att Anders Andersson är rätt man på rätt plats blir väldigt tydligt när man snackar med honom på telefon. Med den varma och glada rösten hade han även gjort sig som programledare för ”Ring så spelar vi”.

– Jo, jag är nog lite av en röstkameleont på det viset. Jag försöker hitta en nivå och en ton som gör att den som ringer känner sig förstådd och välkommen.

Cirka 40 procent av de som kontaktar Anders Andersson är arkitekter. Deras frågor rör ofta föreskrifter kring ljud och brand i innerväggar och vilka skyddsklasser olika gipsskivor har. Resterande samtal kommer från entreprenörer (oftast med frågor om själva montagedelen) konstruktörer och återförsäljare.

– Viktigast egenskapen är att vara bra på att lyssna. Man måste vara här och nu i samtalet för att snabbt förstå och sätta sig in i problemet. Sedan kommer den pedagogiska biten som jag är mest förtjust i. Att lära ut är det roligaste jag vet.

Hur kommer det sig då att Anders Anderson kan så mycket och hur hamnade han på Knauf Danogips? Efter att ha utbildad sig till byggnadsingenjör i Växjö jobbade han några år på Skanska som arbetsledare och platschef. 2007 blev han emellertid ”headhuntad” till tjänsten han nu har på Knauf Danogips och tackade… nej! Och startade istället en egen byggfirma.

Men det där jobbet på Knauf Danogips släppte han aldrig riktigt i tanken och när tjänsten dök upp igen 2016 slog han till.

– Ja, det blev en ovanligt lång betänketid där på sisådär tio år, säger Anders Anderson och skrattar.

När han inte sitter vid luren håller han i utbildningar för såväl intern personal som för återförsäljare, bistår marknadsavdelningen med deras instruktionsfilmer och håller i webbseminarium.

– Det är mycket. Men jag älskar det jag gör och känner att jag har landat på en plats där jag vill vara i livet, säger Anders Andersson.