Nedpendlade undertak med CD-systemet

Montage

CD-systemet används där det önskas ett nedpendlat ljudisolerande och brandsäkert tak under t.ex. lägenhetsskiljande bjälklag av trä eller betong. 

CD-systemet består av två undersystem, CD-1 och CD-2. CD-1 har bär- och tvärprofiler i en nivå vilket ger minimalt nedbyggnadsmått och fullt understöd för samtliga skarvar. CD-2 systemet monteras i två nivåer. Båda systemen har ett enkelt och rationellt montage med få ingående komponenter.

Montagevägledning

Vanligtvis utföres beklädnad med Classic Board normalgipsskiva eller Surface Board (samtliga kanter försänkta) som spacklas med skarvremsa av papp till en tät och slät yta med utseende som ett traditionellt slätt tak. Alternativt kan Ceiling Board, med fasade och synliga kanter användas.

Brandsäkert och ljudtätt

Med olika antal skivlager kan olika brandtekniska krav tillfredställas. Med täta skarvar till angränsande byggnadsdelar och med delning och spackling efter Knauf Danogips spackelvägledning erhålls en god ljudisolering både när det gäller luftljudisolering och stegljudsnivå (ej Ceiling Board).

Enkelt montage

Montaget är enkelt och väl utprövat. Med få komponenter av galvaniserat stål byggs ett stabilt och rationellt underlag upp som gipsskivorna lätt och snabbt skruvas fast i.

montage_innertak_cd_system

Försäljning

Med lång erfarenhet och stor expertkunskap inom respektive område tar vi oss an kundernas önskemål med stort engagemang.

Läs mer

Kundtjänst

Telefontider:
må-tor 08.00-16.00
fre 08.00-15.00
Lunchstängt 12.00-13.00
Övrig tid går det att lägga order via ordermail.

Läs mer

Teknisk Support

Vår tekniska support är till för dig som proffskund.
Privatkunder hänvisas till våra återförsäljare.

Läs mer