Teknisk support

Teknisk support för privatpersoner hänvisar vi till våra återförsäljare.

Öppettider i jul
Stängt 22 dec – 2 jan – Supportmailen är dock öppen alla vardagar
Mån-Tor kl 08:00-16:00
Fre kl 08:00-12:00
Lunchstängt kl 12:00-12:30

Telefon: 
044 – 28 78 22
E-post
[email protected]

ÖVRIGA  KONTAKTUPPGIFTER

Inspektionsluckor

Montage

Det är enkelt att montera Knauf Danogips inspektionsluckor. Luckorna finns i flera olika storlekar och även för brandklassade konstruktioner. Inspektionsluckorna används i huvudsak för nyproduktion, ombyggnader och renoveringar i gipsväggar och tak där man har behov av en öppning för t.ex. besiktning eller inspektion av kranar och ventilationsspjäll.

Lucka i plåt monteras snabbt och enkelt tack vare ett unikt monteringsbleck och en enkel monteringsanvisning. Luckan kan också monteras i mur- och betongväggar men då med ett speciellt inmurningsfäste.

Inspektionslucka Push-up monteras även den snabbt och enkelt och efter montering/spackling är luckan klar för målning, tapetsering eller plattsättning beroende på önskad yta.

montage_inspektionslucka_tak

INSPEKTIONSLUCKOR I PLÅT

1. Skär ut håltagningsmallen ur kartongen. Rita av mallen där luckan skall sitta.

2. Skär ut hålet exakt efter mallen.

3. Montera ramen med bifogade fästbleck (lika många per sida).

4. Inspektionslucka Standard:Tryck in luckan i ramen. Inspektionslucka EI 30 och EI 60:Tryck in luckan och vrid om låsanordningen.

INSPEKTIONSLUCKOR PUSH-UP

1. Med förpackningen följer en mall som du ritar av på väggen/taket där luckan skall monteras.

2. Därefter sågar du med sticksåg ut hålet och placerar luckans ram från väggens/takets baksida, så att enbart den inre falskanten träder fram. Ramen bygger ca 35 mm så det ska vara ca 40 mm fritt åt alla sidor bakom skivbeklädnaden, d.v.s. inga reglar eller profiler som försvårar monteringen.

3. Ramen fästs med skruv genom skivbeklädnaden och in i ramen. Använd lika många skruv per sida som skivbeklädnaden i luckan är fäst med per sida. Använd skruv med borrspets. Komplettera eventuellt skruvinfästningen med Knauf Danogips Montagelim.

4. Därefter är det bara att montera luckan på ramen med hjälp av de fjädrande fästhållarna, och trycka fast luckan.