Teknisk support

Teknisk support för privatpersoner hänvisar vi till våra återförsäljare.

Öppettider i jul
Stängt 22 dec – 2 jan – Supportmailen är dock öppen alla vardagar
Mån-Tor kl 08:00-16:00
Fre kl 08:00-12:00
Lunchstängt kl 12:00-12:30

Telefon: 
044 – 28 78 22
E-post
[email protected]

ÖVRIGA  KONTAKTUPPGIFTER

Aquapanel Indoor golvmontage

Montage

Aquapanel Indoor är en cementbaserad extremt robust, vatten- och fuktbeständig vägg- och golvskiva för mycket tuffa våtrumsmiljöer. Skivan är helt oorganisk och kan därför inte ruttna eller brytas ner, är obrännbar och mycket enkel att bearbeta.
Användningsområden

Aquapanel Indoor för våtrumsgolv är i första hand framtaget för träbjälklag. Tillsammans med lim och golvspånskiva uppfylls BKR/GVK:s branschregler för våtrum där kartongklädda golvskivor ej tillåts. Det finns även möjlighet att lägga Aquapanel Indoor i två skikt, vilket innebär att man främst arbetar med flytande golvmassa närmast golvbrunn. Vid golvbrunnen bygger man med ett enkelt skivlag Aquapanel Indoor och spacklar fallet mot golvbrunnen i det område där det egentliga behovet finns, närmast golvbrunnen. Man får en mindre fuktbelastande montagemetod. I de flesta fall behöver man dock komplementera med ett tunt lager flytspackel för att säkerställa rätt fallhöjd över hela golvytan. Vid ett skikt Aquapanel Indoor ska lim anpassat för uppstyvning av träbjälklag användas.

Skivan kan även läggas på betongunderlag.

Kapning och tillpassning

Skivorna kapas i första hand med gipskniv. Markera snitt och skär igenom framsidans glasfiberarmering (sida med text). I vissa fall kan man behöva skära skivan två gånger. Knäck sedan skivan mot en kant och skär baksidans glasfiberarmering en gång. Vid tillpassning med kniv ska man dock vara medveten om att knivblad måste bytas oftare jämfört med tillpassning av en gipsskiva.

Alternativt kan vanlig fogsvans användas.

Vid maskinell sågning används lågvarvig cirkelsåg med kopplad dammsugare avsedd för sågning av cementskivor. Sticksåg kan även användas, använd då hårdmetall- eller diamantblad.

Lätt att lägga — gör så här!