Transportchef

Transport & logistik

Vi söker en Transportchef till Åhus

Vill du driva utvecklingen och samarbetet med våra transportörer samt ansvara för våra transporter hos Knauf danogips?

Knauf-gruppen är ett världsomspännande företag och en av Europas ledande tillverkare av byggmaterial med produktionsanläggningar på mer än 220 platser runt om i världen och drygt 26.500 anställda. Knauf tillverkar främst gipsprodukter, kalk- och cementprodukter samt värmeisoleringsmaterial som marknadsförs och distribueras i samtliga europeiska länder.

Knauf Danogips i Sverige har huvudkontor och tillverkning av gipsbaserade byggskivor i Åhus (strax söder om Kristianstad). Tillverkning av stålprofiler och försäljningskontor i Sävsjö samt försäljningskontor i Stockholm, Göteborg och Umeå. Vi är totalt ca 150 medarbetare.

I rollen som Transportchef förväntas du ta det övergripande ansvaret för våra transporter. Du är den som driver utvecklingen och samarbetet med våra transportörer samt sköter upphandlingar.
Du kommer att leda ett team med två medarbetare som bokar våra transporter, planerar bilar och rutter samt tar hand om våra chaufförer när de ankommer till vår fabrik. Vid behov förväntas du också kunna stötta med dessa arbetsuppgifter.

En del av din roll kommer innebära att driva förbättringsprojekt inom hela Supply Chain-området, vilket är en nödvändighet inför framtiden där stort fokus ligger på ökad leveranssäkerhet, effektivitet och lönsamhet.
Du är placerad vid fabriken i Åhus. Du kommer att få ett brett kontaktnät både internt och externt, och dina kollegor finns både inom den svenska organisationen och inom koncernen. Du rapporterar till Supply Chain Manager.

Det här förväntar vi oss av dig:
Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildningsbakgrund inom Supply Chain. Därutöver har du flerårig erfarenhet av transportbranschen samt att driva förhandlingar. Du är senior i din roll, förväntas vara specialisten på området och därigenom också ha förmågan att påverka andra delar av organisationen i fastställd riktning.

Som person är du resultatinriktad och driven att vilja leverera och nå uppsatta mål. Du är modig, vågar utmana och ställa obekväma frågor när så krävs. Att samtidigt vara ödmjuk inför din roll och uppgift är mycket viktigt. Din goda samarbetsförmåga kommer väl till pass i ditt dagliga samarbete med övriga delar av organisationen.

Då koncernspråket är engelska är det ett krav att du förutom svenska talar och skriver engelska obehindrat. På Knauf Danogips arbetar vi i SAP och vi ser det som en fördel om tidigare arbetat i det systemet. Erfarenhet av Business Warehouse är också ett plus. Du innehar B-körkort.

Det här kan du förvänta dig av oss:

Vi erbjuder dig ett spännande och självständigt arbete i ett internationellt, framgångsrikt företag med
fina utvecklingsmöjligheter för dig som anställd. Knauf Danogips är ett tryggt företag med god stämning och snabba beslutsvägar.

Du kommer att bli en nyckelspelare i Supply Chain- organisationen med stor möjlighet att påverka och utforma framtiden! Menschlichkeit, partnership, commitment och entrepreneurship är våra gemensamma värdeord och en viktig del av vårt arbete.

Språkkunskaper: Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
Anställningsform: Tillsvidare
Anställningsvillkor: Heltid, lön enligt överenskommelse, tillträde snarast enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta HR-chef:
Emma Levin, emma.levin@knauf.se alternativt rekryterande chef Fredrik Johnsson fredrik.johnsson@knauf.se

Facklig kontaktperson:
Christina Ivarsson, Unionen
christina.ivarsson@knauf.se

Ansökan med CV och personligt brev skickar du till HR-chef Emma Levin emma.levin@knauf.se Välkommen med din ansökan senast 2019-01-20

Försäljning

Med lång erfarenhet och stor expertkunskap inom respektive område tar vi oss an kundernas önskemål med stort engagemang.

Läs mer

Kundtjänst

Telefontider:
må-tor 08.00-16.00
fre 08.00-15.00
Lunchstängt 12.00-13.00
Övrig tid går det att lägga order via ordermail.

Läs mer

Teknisk Support

Vår tekniska support är till för dig som proffskund.
Privatkunder hänvisas till våra återförsäljare.

Läs mer