QEHS Manager

Kvalitet, miljö och arbetsmiljö

Vi söker en QEHS Manager

Vill du ansvara för att driva, utveckla och stärka vår ambition om ständigt fokus på kvalitet, miljö och arbetsmiljö hos Knauf danogips?

Knauf-gruppen är ett världsomspännande företag och en av Europas ledande tillverkare av byggmaterial med produktionsanläggningar på mer än 220 platser runt om i världen och drygt 26.500 anställda. Knauf tillverkar främst gipsprodukter, kalk- och cementprodukter samt värmeisoleringsmaterial som marknadsförs och distribueras i samtliga europeiska länder.

Knauf Danogips i Sverige har huvudkontor och tillverkning av gipsbaserade byggskivor i Åhus (strax söder om Kristianstad). Tillverkning av stålprofiler och försäljningskontor i Sävsjö samt försäljningskontor i Stockholm, Göteborg och Umeå. Vi är totalt ca 150 medarbetare.

Med anledning av att vår nuvarande medarbetare kommer att gå i pension under 2019 så söker vi nu dess efterträdare.
I rollen som QEHS Manager så har du ett övergripande ansvar för att driva och utveckla den svenska verksamhetens kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöarbete.

Du ansvarar för att säkerställa att företaget arbetar i linje med de lagkrav som finns på nämnda områden, att företaget lever i enlighet med Knaufs arbetsmiljöstandard samt säkerställer att ledningssystemet uppfyller de krav som ställs i standarder för våra certifieringar i ISO 9001, ISO 14001 samt OHSAS 18001. Du driver arbetet i Q- kommittén och skyddskommittén samt är företagets kontaktperson i dialog med myndigheter och kommun. Du kommer också vara ansvarig för implementering och utveckling av företagets QMS- system, samt för att genomföra internrevisioner.

Du är placerad vid fabriken i Åhus, men är också fabriken i Sävsjö behjälplig vilket innebär att resor dit är frekvent förekommande. Du kommer att få ett brett kontaktnät både internt och externt, och dina kollegor finns både inom den svenska organisationen och inom koncernen. Du rapporterar till HR- chef.

Det här förväntar vi oss av dig:

För att fungera i rollen som QEHS Manager så krävs det att du är du är drivande, ambitiös och proaktiv. Du har en stor vilja att utveckla rutiner och arbetssätt, och har ett lösningsfokuserat förhållningssätt. Då du har dagliga kontakter med både interna och externa parter är det också viktigt med ett arbetssätt som präglas av affärsmässighet och professionalitet. Du har god samarbetsförmåga och är kommunikativ. Då Knaufs koncernspråk är engelska så ska du ha goda kunskaper i engelska i både tal och skrift. Erfarenhet av LEAN-arbete är meriterande.

Formella kvalifikationskrav:
– Utbildning på högskolenivå exempelvis inom HR, alternativt yrkesutbildning exempelvis som arbetsmiljöingenjör, eller erfarenhet som arbetsgivaren finner likvärdig.
–  Flera års erfarenhet av arbete med arbetsmiljöfrågor, och/eller kvalitets- och miljöfrågor.
–  Kunskap och erfarenhet av ledningssystem och revisionsarbete.


Det här kan du förvänta dig av oss:

Vi erbjuder dig ett spännande och självständigt arbete i ett internationellt, framgångsrikt företag med fina utvecklingsmöjligheter för dig som anställd. Knauf Danogips är ett tryggt företag med god stämning och snabba beslutsvägar. Knauf danogips befinner sig i en spännande förändringsresa där du kommer att kunna göra stor skillnad för verksamheten! Menschlichkeit, partnership, commitment och entrepreneurship är våra gemensamma värdeord och en viktig del av vårt arbete.

Språkkunskaper: Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
Anställningsform: Tillsvidare
Anställningsvillkor: Heltid, lön enligt överenskommelse, tillträde snarast enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta rekryterande chef HR-chef:

Emma Levin, emma.levin@knauf.se

Facklig kontaktperson:
Christina Ivarsson. Unionen
christina.ivarsson@knauf.se

Ansökan med CV och personligt brev skickar du till HR-chef Emma Levin emma.levin@knauf.se Välkommen med din ansökan senast 2019-01-20.

Försäljning

Med lång erfarenhet och stor expertkunskap inom respektive område tar vi oss an kundernas önskemål med stort engagemang.

Läs mer

Kundtjänst

Telefontider:
må-tor 08.00-16.00
fre 08.00-15.00
Lunchstängt 12.00-13.00
Övrig tid går det att lägga order via ordermail.

Läs mer

Teknisk Support

Vår tekniska support är till för dig som proffskund.
Privatkunder hänvisas till våra återförsäljare.

Läs mer