Knauf söker HR-Manager

Knauf-gruppen är ett världsomspännande företag med ett av Europas ledande tillverkare av byggmaterial med produktionsanläggningar på mer än 175 platser runt om i världen och med drygt 27 000 anställda.
Knauf tillverkar främst gipsprodukter, kalk- och cementprodukter samt värmeisoleringsmaterial som marknadsförs och distribueras i samtliga europeiska länder.

Knauf är ett företag i förändring och söker nu till Åhus en

HR-Manager

Knauf är i en förändringsresa där HR-Managern kommer att ha en betydande roll. Du kommer att vara placerad i Åhus men kommer även att vara enheten i Sävsjö behjälplig. Du rapporterar till VD men verkar i nära samarbete med HR-Direktör Norra Europa. Om du drivs av utmaningar och utmanas av förändringsarbete är detta en roll som garanterat kommer att inspirera!

I rollen som HR-Manager är du ansvarig för alla lokala operativa aktiviteter. En stor del av uppdraget innebär att coacha, stötta och utbilda chefer och ledare i att göra sitt jobb på bästa sätt. Du ska säkerställa att alla chefer besitter rätt kunskap och att samtliga arbetar efter Knaufs ledarskapsmodell. Du säkerställer din egen kunskapsnivå genom att hålla dig uppdaterad inom ditt område med ett aktivt öra för att fånga upp tendenser och förändringar i samhället som kan påverka företaget både på lång och kort sikt ur ett HR-perspektiv. Du har ett stort ansvar i att arbeta för en lokal förankring och implantering av de strategiska beslut som tas på central nivå. Du stöttar ledning och chefer och är själv aktiv i att arbeta med Knaufs kultur och värderingar. I rollen tar du fram en tydlig plan för att säkerställa företagets kompetens över tid och har en tydlig bild över samtliga nyckelfunktioner. Du kommer att ha an betydande roll i att implementera Talentsoft lokalt samt löpande uppdateringar. Talentsoft är en HR-plattform som kommer att användas koncernövergripande.

Du är företagets arbetsrättsliga expert och säkerställer att företaget efterlever befintliga kollektivavtal och håller både dig själv och företagets chefer uppdaterade i nyheter och förändringar.
Du hanterar de sedvanliga HR-uppgifterna exempelvis rekrytering, rehabilitering, arbetsmiljö, jämställdhetsarbete och lön. Du har löpande kontakt med Företagshälsovården och säkerställer ett fungerande samarbete samt att hälsoundersökningar, personalenkäter med mera fungerar tillfredställande och enligt plan. Du ser ett gott samarbete med facket som viktigt.

Idag genomförs en organisatorisk översyn och du arbetar nära företagets VD. Närmaste HR-funktion är HR-direktör Norra Europa, med placering i Danmark. Detta kräver att du är självständig i din roll och har en stabil, gedigen bakgrund inom HR. Då Knauf är en global koncern är det viktigt att du obehindrat kan kommunicera på såväl svenska som engelska i både tal och skrift. Du trivs med att ha bredden i rollen och arbetar gärna operativt. Du ska ha relevant utbildning och god kännedom och erfarenhet av samtliga huvudprocesser och svensk arbetsrätt.

Vi ser fram emot din ansökan senast den 26 april till jobba@inse.one Vi kommer att arbeta med löpande urval.

Har du frågor kontaktar du Ylva Schnorrenberger, iNSE på 0708-164031 alternativt jobba@inse.one

I den här rekryteringen samarbetar Knauf med iNSE Organisations- & Ledningsutveckling AB.

Tillbaka till Press

Försäljning

Med lång erfarenhet och stor expertkunskap inom respektive område tar vi oss an kundernas önskemål med stort engagemang.

Kundtjänst

Kundservice ordertelefon är öppen måndag — fredag kl 08.00 — 15.00.
Övrig tid går det att lägga order via ordermail.

Teknisk Support

Vår tekniska support är till för dig som proffskund.
Privatkunder hänvisas till våra återförsäljare.