Shoppingcenter med högt i tak

När C4 Shoppingcenter slog upp portarna för galleriadelen i september 2018 var det etapp två i den fyrstegsraket som är C4 handelsområde i Hammar utanför Kristianstad i Nordöstra Skåne.

De allra sista pusselbitarna beräknas vara på plats hösten 2019. Då kan Kristianstad stoltsera med en regional handelsplats på 70 000 kvadratmeter i fyra huskroppar. Cirka ett hundratal verksamheter ska locka cirka fem miljoner besökare årligen från östra Skåne, västra Blekinge och södra Småland.

– Det största handelsområdet i den här delen av Skåne, säger Per Persson, vd C4 Shopping.

Tillgängligt och funktionellt
Ramboll Sverige AB har varit delaktiga i projektet och varit behjälpliga med diverse tjänster, såsom konstruktion och besiktningar. Ågren konsult, som numera är införlivat i Ramboll, har varit arkitekter och hanterat hyresgästanpassningar.
Tillgänglighet och funktionalitet är naturligtvis A och O för ett handelsområde, men det har även funnits en gemensam och hög ambitionsnivå vad gäller miljövänliga lösningar.

– C4 Handelsområde är certifierat enligt BREEAM, vilket är Europas mest spridda certifieringssystem. Det är ett kvitto på att material och arbetsmetoder har låg miljöpåverkan, säger konstruktör Johan Svensson på Ramboll.

Akustikskiva med designvärde
Elementum Eco från Bollebygd passar väl in i miljökonceptet. Företaget tillverkar prefabricerade väggsektioner i oorganiskt material.

– Vi har levererat cirka 13 000 kvadratmeter färdigmonterad vägg, med reglar och skivor från Knauf Danogips, berättar Carl Bloom, region- och försäljningschef väst på Elementum Eco.

Knauf Danogips har dessutom levererat sitt akustik-undertak, Unity 8/15/20.

– En nyutvecklad produkt, med ett högt designvärde, säger Kjell-Åke Thuresson, säljare undertak på Knauf Danogips.

Skivan har ett nytt kantutförande A+, vilket innebär att bärverket är mindre synligt.

Unity ger Monolitiskt intryck
– Taket är demonterbart, men intrycket blir ”monolitiskt”, det vill säga som gjort i ett stycke, säger Kjell-Åke Thuresson.

BJ Montage i Bromölla har satt upp alla undertak i den stora galleriabyggnaden på handelsområdet.

– Vi har satt upp cirka 1200 kvadratmeter av Knauf Danogips undertak Unity 8/15/20. Ett riktigt snyggt tak, som det dessutom har varit i stort sett problemfritt att jobba med, säger Christian Jarl, BJ Montage.

Försäljning

Med lång erfarenhet och stor expertkunskap inom respektive område tar vi oss an kundernas önskemål med stort engagemang.

Läs mer

Kundtjänst

Telefontider:
må-tor 08.00-16.00
fre 08.00-15.00
Lunchstängt 12.00-13.00
Övrig tid går det att lägga order via ordermail.

Läs mer

Teknisk Support

Vår tekniska support är till för dig som proffskund.
Privatkunder hänvisas till våra återförsäljare.

Läs mer