Teknisk support

Teknisk support för privatpersoner hänvisar vi till våra återförsäljare.

Öppettider
Mån-Tor kl 08:00-16:00
Fre kl 08:00-12:00
Lunchstängt kl 12:00-12:30

Telefon
044 – 28 78 22

E-post
support@knauf.se

Fler kontaktuppgifter

Stoby Måleri

Knauf Fill & finish

Spackel på goda grunder

Knauf Fill & finish — spackel på goda grunder

På Boarpsvägen i Vinslöv, bara ett stenkast från Vinslövssjön, bygger Forumbostäder Brf Västergårda, ett helt nytt bostadsområde med 20 påkostade marklägenheter. Stoby måleri använder genomgående Knauf Fill & Finish på hela bygget.

Stoby måleri är en samarbetspartner åt Forumbostäder i uppförandet av de eftertraktade lägenheterna i det nya bostadsområdet som ska stå klart i maj.

– Ett spännande nybygge och ett av de allra första projekten där vi använder oss av Knaufs handspackel Fill & Finish, säger Fredrik Erlandsson, projektledare på Stoby.

Fill & Finish från start till mål
Stefan Kropp, säljansvarig ytskikt på Knauf, introducerade Stoby i Knaufs puts- och spackelprodukter under hösten 2017. En tids ojämna leveranser från den förra leverantören gjorde att Stoby var redo att hitta en ny leverantör.

– Tack vare Knauf Fill & Finish goda allround-egenskaper behöver vi bara använda en produkt från start till mål här i Västergårda. Fill & Finish funkar bra både för spackling av skarvremsa och för färdigspackling, därför kunde vi ersätta två produkter med en, säger Fredrik Erlandsson.

Kompakt och finkornigt

Fredrik har fått höra mestadels positiva omdömen från sina målare om det nya handspacklet från Knauf.

– Det har varit övervägande positiva tongångar, men byggbranschen kan ibland vara lite konservativ. Det kan ta tid att introducera nya produkter och att få användarna att vänja sig vid dem, säger Fredrik Erlandsson.

– Fill & Finish är ett kompakt och finkornigt spackel, vilket betyder att krympningen är minimal. Konsistensen innebär också att det kan bli lite putsdamm vid handslipning. Det kan ganska enkelt avhjälpas om man använder väggslipmaskin med dammsugare. Arbetsmiljön blir också avsevärt bättre, säger Stefan Kropp, säljansvarig ytskikt Knauf.

– Det har vi tagit till oss och vi instämmer i att krympningen är väldigt liten. Det är naturligtvis ett tecken på att varorna håller god kvalitet. Fill & Finish är dessutom ett riktigt bra och följsamt spackel att arbeta med, säger Fredrik Erlandsson.

Jämn och hög kvalitet

Stoby måleris intryck efter introduktionen i höstas är att Knauf överlag har ett brett och bra utbud av både spackel och puts.

– De produkter som har presenterats för oss håller en jämn och hög kvalitet. En annan stor fördel är att vi känner att Knauf är en lyhörd samarbetspartner, säger Fredrik Erlandsson.