Knauf Danogips levererar till östra sjukhuset i Göteborg

Knauf Danogips levererar produkter till stor sjukhussatsning

På Östra Sjukhuset i Göteborg byggs nu ett av världens mest framstående sjukhus inom högspecialiserad barn- och ungdomsvård, klinisk forskning och utbildning. Knauf Danogips står för gipsskivor och stålreglar till innerväggarna.

På uppdrag av Västfastigheter uppför NCC en 31 000 m2 stor byggnad som sammanlänkas med den äldre byggnad som idag inhyser Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. Det första spadtaget togs våren 2015, sjukhuset beräknas vara inflyttningsklart omkring 2022.

Knauf Danogips delaktiga

Knauf Danogips är leverantör av gipsskivor och stålreglar till innerväggarna, och har därför varit med i diskussionerna om att säkerställa de krav som finns i de olika lokalerna.

– Vi har ett gott samarbete med personalen från Knauf Danogips, säger Jonas Julin, NCC.

Knauf Danogips säljare i väst, Roger Eriksson, har haft med sig Knauf Danogips tekniske chef Jens Falck vid diskussioner om olika tekniska lösningar. Monika Jarl har bistått med materialspecifikationer.

– Vi har haft prestigelösa möten där vi med gemensamma ansträngningar kommit fram till de bästa lösningarna, säger Eriksson.

Höga krav

Under bygget ställdes mycket höga krav på såväl akustik som väggar som ska skydda högteknologisk apparatur och stå emot röntgenstrålning. Diskussioner, tester, justeringar och återigen nya tester kunde leda fram till önskat slutresultat.

– Vi på Knauf Danogips har hjälpt till med vår kunskap, använt oss av både beprövade metoder och provat oss fram till nya lösningar. Allt för att lösa alla eventualiteter som dykt upp om och kring väggarna, säger Roger Eriksson.

Försäljning

Med lång erfarenhet och stor expertkunskap inom respektive område tar vi oss an kundernas önskemål med stort engagemang.

Läs mer

Kundtjänst

Telefontider:
mån-tor kl 8-16,
fre kl 8-15
Lunchstängt kl 12-13
Övrig tid går det att lägga order via ordermail.

Läs mer

Teknisk Support

Vår tekniska support är till för dig som proffskund.
Privatkunder hänvisas till våra återförsäljare.

Läs mer