Knauf Danogips levererar till östra sjukhuset i Göteborg

Ett barnsjukhus I världsklass!

På Östra sjukhusområdet i Göteborg byggs ett av världens mest framstående sjukhus inom högspecialiserad barn- och ungdomsjukvård, klinisk forskning och utbildning.

Västfastigheter har låtit NCC uppföra det nya sjukhuset som har mycket höga miljökrav. Drygt 31 000 nya kvadratmeter sammanlänkas med den äldre byggnad som inhyser Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus på Östra sjukhuset.

Ett i högsta grad komplicerat bygge, som ställer extremt höga krav på material och produktion, säger Jonas Julin, som är en av en handfull blockchefer från NCC som arbetar med det nya sjukhuset. Det är svårt, utmanande och komplext, men samtidigt oerhört inspirerande, eftersom vi alla vet att det gäller att göra det bättre för barn och ungdomar som är sjuka.

Det första spadtaget för det nya barn- och ungdomssjukhuset togs våren 2015. NCC är generalentreprenörer och sjukhuset beräknas vara inflyttningsklart kring år 2022.
– Miljökraven är mycket stora och säkerhetskraven rigorösa, samtidigt är det mycket installationstätt.
– Det vill säga vi ska se till att det får plats mycket saker i de utrymmen som finns. En ekvation som kräver god planering och att vi bygger med största eftertanke, säger Jonas Julin.

Knauf Danogips levererar gipsskivor och stålreglar till innerväggarna och har därför varit med i diskussionerna om att säkerställa de krav som finns i de olika lokalerna.
– Vi har ett gott samarbete med personalen från Knauf Danogips, säger Jonas Julin.

Genomgående höga krav
Knauf Danogips säljare i väst, Roger Eriksson har haft med sig Jens Falck, teknisk chef på företaget, vid diskussionerna om olika tekniska lösningar. Monika Jarl, kundtjänst, har bistått med materialspecifikationer.
– Vi har haft prestigelösa möten där vi med gemensamma ansträngningar kommit fram till de bästa lösningarna, säger Roger Eriksson.

Det är genomgående höga krav på akustiken, krav på väggar som står emot röntgenstrålning och väggar som ska skydda exempelvis robotar och annan högteknologisk apparatur.

– Dessutom finns det krav på gastäta väggar i bland annat operationssalar för att minska risken för att bakterier ska nå ut i andra utrymmen, säger Jonas Julin. Vi stötte bland annat på utmaningar då det behövdes rörgenomföringar i de gastäta väggarna.
Diskussioner, tester, justeringar och återigen nya tester kunde leda fram till önskat slutresultat.

– Vi har hjälpt till med vår kunskap och använt oss av både beprövade metoder och provat oss fram till nya lösningar. Allt för att lösa alla eventualiteter som dykt upp om och kring väggarna, säger Roger Eriksson.

Försäljning

Med lång erfarenhet och stor expertkunskap inom respektive område tar vi oss an kundernas önskemål med stort engagemang.

Läs mer

Kundtjänst

Telefontider:
må-tor 08.00-16.00
fre 08.00-15.00
Lunchstängt 12.00-13.00
Övrig tid går det att lägga order via ordermail.

Läs mer

Teknisk Support

Vår tekniska support är till för dig som proffskund.
Privatkunder hänvisas till våra återförsäljare.

Läs mer