Teknisk support

Teknisk support för privatpersoner hänvisar vi till våra återförsäljare.

Öppettider
Mån-Tor kl 08:00-16:00
Fre kl 08:00-12:00
Lunchstängt kl 12:00-12:30

Telefon
044 – 28 78 22

E-post
support@knauf.se

ÖVRIGA  KONTAKTUPPGIFTER

Falck i det blå

Jens Falcks dagar består till stor del av utmaningar. Under arbetstid som teknisk expert på Knauf Danogips och på fritiden som paramotor-flygare.

Att jobba som teknisk chef på Knauf Danogips innebär att få vara med och utveckla produkterna och även att erbjuda kunderna specialkompetens.

– Jag får komma in tidigt i ett projekt och fungerar som en kompetent partner och hittar lösningar tillsammans med kunderna – det är utmanande, säger Jens Falck.

Började flyga av en slump

Att hans fritidsintresse innebär utmaningar är ganska lätt att förstå när man vet vad paramotor-flygning är.

– Skärmflygning med motor och propeller. Motorn gör att jag kan starta och landa var som helst. Lite som Karlsson på taket, säger Jens.

Jens började med sitt nya fritidsintresse för bara drygt ett år sedan – av en ren slump.

– Jag skulle köpa en mopedhjälm till min dotter, gick in på blocket och stötte på en annons med hjälm, och ett komplett paramotorpaket. Redan samma dag försökte jag komma upp i luften, säger Jens. Under året som gått har han skaffat den utbildning och certifikat som behövs. Jag flyger oftast flera gånger i veckan om vädret tillåter. Skärmen är vindkänslig så det får inte blåsa för mycket, sedan är det ju inte så kul när det är grått och trist. Men det går att flyga året runt. Antingen flyger jag riktigt lågt, typ trädslalom eller går jag upp högt och övar på luftakrobatik, säger Jens.

Flyger till jobbet

Vi gör intervjun en helgdag i andra halvan av november och ja, Jens har varit ute i flugit med paramotorn hela dagen. Jens bor utanför Simrishamn och det händer att han flyger sin paramotor till jobbet. Han klarar sig fram och tillbaka på sin 10 liters tank.

– Jag kan ta kustvägen över Stenshuvud och sedan följa strandkanten och landa på beachhandbolls-stranden alldeles intill arbetsplatsen i Åhus. Suveränt om det är fint väder, då kan man till och med gå ner och doppa fötterna i vattnet, säger Jens.

Jens har en tvåtakts bensinmotor på 25 hästkrafter och han kan komma upp i en hastighet av 50-70 km/h och stiga upp till cirka 5000 meters höjd. Eller som Jens säger, tills han och motor börja lida av syrebrist.

– Normalt håller jag mig dock under 300 meters höjd, men ibland kan det vara härligt att flyga över molnen och då får man ju ta sig ända dit upp, säger Jens Falck.

Jens Falck
Teknisk expert på Knauf Danogips