Anders Andersson - Allkonstnären

Anders Andersson - Allkonstnären

Anders Andersson tar emot en grå februari-dag på den lilla rödmålade gården i Färlöv, som han och hans fru flyttade till för nio år sedan. Regnet duggar tätt. På gårdsplanen skrockar hönorna belåtet och de båda tupparna struttar högfärdigt – som bara tuppar kan – efter hönorna.

När Anders öppnar dörren till huset, tränger sig hunden Herman förbi, viftar glatt på svansen och pockar på uppmärksamhet. Väl på plats inne i huset slår vi oss ner vid det egentillverkade rustika köksbordet.

– Att få lära ut är bland det bästa som finns, svarar Anders på frågan om vad som är bra med jobbet på Knauf. När man sedan märker att det jag förklarar fastnar hos mottagaren, då känns det riktigt bra, säger han.

Mångsysslare med gott öga

Anders är en mångsysslare med ett osedvanligt gott öga för hantverk av alla de slag. Han visar runt på gården, som han har rivit ut och totalrenoverat. Dessutom har han byggt bastu, inrett en verkstad och ett snickeri.

På andra sidan huset finns maskinparken med hjullastare, traktor, midjestyrd skogstraktor med timmervagn, fyrhjuling och dessutom ett eget litet sågverk.

Det finns fler planer för gården i Färlöv. Närmast förestående är en tillbyggnad av boningshuset med ytterligare 40 kvadratmeter. Och då ska virket sågas upp i det egna sågverket.

– En liten del av timret tar vi från den egna skogen, med det mesta kommer från grannen, säger Anders.

Nytta av på jobbet
Anders kom till Knauf för drygt 1,5 år sedan, med en bakgrund bland annat som egen företagare i byggbranschen i tio år och arbetsledare på Skanska i 2,5 år.

– Jag jobbade ensam i byggfirman. Då gäller det att vara effektiv och att hitta de mest praktiska lösningarna. Erfarenheter som jag har nytta av i mitt arbete på Knauf, säger Anders.

Som teknisk support är Anders behjälplig med allt från enkla frågor om materialåtgång till arkitekters frågor om konstruktion, bärighet, brandskyddsegenskaper eller akustik.
– Och entreprenörernas praktiska frågor om olika byggnadslösningar, säger Anders.

Trivs med problemlösning
Mångsysslaren Anders Andersson ser en stor tillfredsställelse i att kunna skapa med sina händer och han trivs som bäst när arbetsuppgifterna växlar och när han får använda huvudet för att lösa eventuella problem.

– Det är därför jag trivs så bra med mitt jobb som teknisk support på Knauf, säger han.

Anders Andersson
Teknisk support på Knauf

Ålder: 38 år.
Familj: Fru och två pojkar. Ett barn till på väg i juli.
Har jobbat på Knauf: I drygt 1,5 år.
Utbildning: Byggnadsingenjör.
Det bästa med jobbet: Att få lära folk saker.
Gör helst på fritiden: Jakt, all sorts hantverk och umgås med familjen.
Äter gärna: Viltkött, som jag skjutit och sedan slaktat själv.
Reser gärna till: Jämtland och jagar.
Senaste boken: Keplers, Eldvittnet.
Favoritapp: SMHI. Tråkig men användbar.

Försäljning

Med lång erfarenhet och stor expertkunskap inom respektive område tar vi oss an kundernas önskemål med stort engagemang.

Läs mer

Kundtjänst

Telefontider:
må-tor 08.00-16.00
fre 08.00-15.00
Lunchstängt 12.00-13.00
Övrig tid går det att lägga order via ordermail.

Läs mer

Teknisk Support

Vår tekniska support är till för dig som proffskund.
Privatkunder hänvisas till våra återförsäljare.

Läs mer