Knauf News

Åhus-samarbete bakom smakfullt showroom

Åhus-samarbete bakom smakfullt showroom

Larmet från gatan dör sakta bort när dörren till Fabriks­gatan 7 i Göteborg går igen. Inne i Atelje Lyktans lokal uppfylls besökaren av ett behagligt lugn. Här samsas smakfulla svenska designmöbler med svensk belysningsarmatur av högsta klass. På golvet en mörk heltäck­nings­matta och i taket Knaufs akustik- och designundertak.


Mats Gadolin, regionchef på Ateljé Lyktan och Kjell-Åke Thuresson, säljansvarig för undertak på Knauf.

– Top notch! Vårt mål när vi renoverade de nya lokalerna i Göteborg, var att varje detalj skulle passa in perfekt. Och visst har vi lyckats, det här är klass, säger Mats Gadolin och visar in i lokalen.

Mats Gadolin är regionchef i väst på Ateljé Lyktan och stationerad på Göteborgskontoret, tillsammans med tre kollegor. I ett kombinerat säljkontor och showroom visas delar av åhusföretagets belysningssortiment upp.

Samarbetet med Knauf föll sig ganska naturligt när det nya Göteborgs-kontoret skulle renoveras. Med Åhus som bas och utgångspunkt fanns det mer än en gemensam nämnare.

 

 

– Naturligtvis fanns den gemensamma hemmaorten Åhus med som ett skäl, när vi bestämde leverantör av innertak. I slutändan var det dock kvalitet och design som var avgörande, säger Mats Gadolin.

Knauf och säljansvarig i väst, Kjell-Åke Thuresson, fick möjlighet att sätta upp ett dussin undertak i lokalen. De olika taken delar av lokalen på ett spännande sätt och är också en starkt bidragande orsak till den behagliga ljudnivån.

– Vi har använt oss av bland annat skivor med olika så kallade Unity-perforeringar och med varierande kanter. Unity-systemet är utvecklat för att erbjuda en lugn och behaglig yta, samtidigt som det ger stora möjligheter att skapa estetiskt spännande miljöer med bästa tänkbara akustik.

– Vi är mycket tacksamma för det här samarbetet. Det innebär att vi kan visa upp alla våra olika tak och perforeringar, på ett och samma ställe, säger Kjell-Åke Thuresson.

Ateljé Lyktan har showroom i Malmö, Stockholm och Luleå och har funnits på plats i Göteborg i 14 år.

– Men de här lokalerna på Fabriksgatan är nya och helt underbara. Vi hade en hejdundrande invigning 1 mars, med 240 besökare, säger Mats.

– Nu blickar vi tillsammans framåt mot nya mänskliga möten, där både vi och Knauf kan visa upp våra högklassiga produkter. Efter sommaren ska vi till exempel ha frukostmöten varje vecka, för inredare, arkitekter och montörer, säger Mats Gadolin.


– Det här är klass! säger Mats Gadolin, regionchef på Ateljé Lyktan och Kjell-Åke Thuresson, säljansvarig för undertak på Knauf. I ett kombinerat säljkontor och showroom visas delar ur Ateljé Lyktans belysningssortiment upp. Undertaket är klätt med ett dussintal varianter i Unity-serien från Knauf.

Försäljning

Med lång erfarenhet och stor expertkunskap inom respektive område tar vi oss an kundernas önskemål med stort engagemang.

Läs mer

Kundtjänst

Telefontider:
må-tor 08.00-16.00
fre 08.00-15.00
Lunchstängt 12.00-13.00
Övrig tid går det att lägga order via ordermail.

Läs mer

Teknisk Support

Vår tekniska support är till för dig som proffskund.
Privatkunder hänvisas till våra återförsäljare.

Läs mer