Teknisk support

Teknisk support för privatpersoner hänvisar vi till våra återförsäljare.

Öppettider i jul
Stängt 22 dec – 2 jan – Supportmailen är dock öppen alla vardagar
Mån-Tor kl 08:00-16:00
Fre kl 08:00-12:00
Lunchstängt kl 12:00-12:30

Telefon: 
044 – 28 78 22
E-post
[email protected]

ÖVRIGA  KONTAKTUPPGIFTER

23 år av personlig utveckling

Hållbarhet

En måndagsmorgon 1998 satte den då 15-åriga Christian Andersson sin fot på Knauf Danogips fabrik i Åhus för första gången. Nu, 23 år senare, är han fortfarande kvar. Efter första sommarjobbet har rollerna av avlöst varandra och idag titulerar han sig som underhållsingenjör.

Det hela började för 23 år sedan när Christian som femtonåring fick sommarjobb på Knaufs fabrik i Åhus. Arbetsuppgiften var enkel, att limma fast isolering på gipsskivor. Efter två somrar var det dags att byta plats. Den nya placeringen blev i stället i stålhallen där han fick plocka stålprofiler.

– Efter att jag hade varit ute i stålhallen började jag på utlastning med att lasta lastbilar med kundorder. Efter fem år där bytte jag till produktion på uttaget där jag blev kvar tills 2018, säger Christian.

Arbetsledare

Under 2018 får Christian möjligheten att bli arbetsledare för ett helgskift i produktionen. I rollen har han ansvar för nio personer och ser till att arbetet flyter på som det ska. I samband med tjänsten går han också regelbundna ledarskapsutbildningar som företaget arrangerar.

– Jag tycker att ledarskap är väldigt spännande. Det är fruktansvärt roligt att lösa uppgifter tillsammans med en grupp och det är väldigt kul att se andra ta ansvar och utvecklas.

Efter ett år som arbetsledare tvingas helgskiftet läggas ner samtidigt som fabriken letar efter en ny produktionstekniker. Christian söker tjänsten och får den. För att arbetet ska kunna utföras på bästa sätt behövs en utbildning. Knauf Danogips ordnar med en LEAN-utbildningsplats på Chalmers i Göteborg.

– Under ett halvår var jag på föreläsningar i Göteborg tisdag till torsdag en gång månaden, därtill hade jag mycket hemuppgifter på kvällar och helger.

Underhållsingenjör

Efter bara 12 månader i rollen som produktionstekniker är det dags att ta ytterligare ett kliv i karriären. Under 2020 blir Christian befordrad till Underhållsingenjör och tillsammans med sitt team på nio personer sköter han fabrikens maskiner.

– Det bästa med Knauf Danogips är att jag får chans att utvecklas, både personligt och inom företaget. Det finns alltid möjligheter här och jag får vara delaktig i väldigt många olika områden.

Trots 23 år i bagaget har Christian inga planer på att lämna Knauf Danogips. Han trivs väldigt bra på företaget och känner en stor gemenskap med de andra medarbetarna.

– Det är ett väldigt familjärt företag. Alla känner alla. Det gillar jag!

I framtiden hoppas han kunna utveckla sin ledarskapsförmåga ännu mer och han är inte främmande för att byta tjänst på nytt. Hur många roller Christian hinner med under sin tid på Knauf Danogips återstår att se men det mesta tyder på att det inte slutar här.