Teknisk support

Teknisk support för privatpersoner hänvisar vi till våra återförsäljare.

Öppettider
Mån-Tor kl 08:00-16:00
Fre kl 08:00-12:00
Lunchstängt kl 12:00-12:30

Telefon: 
044 – 28 78 22
E-post
[email protected]

ÖVRIGA  KONTAKTUPPGIFTER

Det naturliga valet

Hållbarhet

Gips är ett naturligt material. Det består av mineralet gipssten som finns tillgängligt under marken. Människan har använt gips som byggnadsmaterial i mer än 5 000 år. Redan de gamla egyptierna använde sig av gipsblock när de byggde sina välkända pyramider och genom historien har gips används på ett flertal ställen, bland annat i kända dekorationer och utsmyckningar.

Gipsskivor i liknande form som de används idag har varit en del av byggnadsindustrin i över 100 år. Redan 1894 fick amerikanen Augustine Sackett patent på den första gipsskivan. På Knauf Danogips har vi nyttjat den ädla byggnadskonsten sedan början av 1930-talet då vårt familjeföretag först såg dagens ljus.

Retur- och industrigips i produktionen

I dagens produktion består majoriteten av vår tillverkning av industrigips och returgips. Industrigips framställs ur restprodukter från rökgasreningen vid ett kolkraftverk. Istället för att leda den skadliga svaveldioxiden ut i atmosfären tas den till vara på och bildar kalciumsulfat som sedan används vid tillverkningen av gips. Flera av de gipsskivor vi producerar idag i Åhus består av 90 % industrigips och 10 % returgips. Vår målsättning är att inom kort kunna leverera gipsskivor med minst 20 % returgips. Förutom gips och vatten består våra gipsskivor av 100 % återvunnen kartong. Inga farliga ämnen eller emissioner, vilket gör våra gipsskivor till ett klimatsmart alternativ.

Bidrar till en bättre inomhusmiljö

De färdiga gipsskivorna har också en mängd andra fördelar när de väl är monterade. Skivornas uppbyggnad möjliggör att de är speciellt lämpliga att använda i ljudisolerande konstruktioner. Gipsskivan har en låg böjstyvhet och en hög egenvikt vilket bidrar till en ljuddämpande effekt. Byggnader med gipsskivor ger även ett betydande brandskydd då skivorna innehåller kristallbundet vatten som ger dem dess utmärkta brandegenskaper.