Teknisk support

Teknisk support för privatpersoner hänvisar vi till våra återförsäljare.

Öppettider
Mån-Tor kl 08:00-16:00
Fre kl 08:00-12:00
Lunchstängt kl 12:00-12:30

Telefon: 
044 – 28 78 22

E-post
support-se@knauf.com

ÖVRIGA  KONTAKTUPPGIFTER

02. Nail It Outdoor

Framtiden är här

Stålreglar används alltmer som bärande konstruktionselement i ytterväggar. Fördelarna är flera. Traditionellt sammanfogas stålreglar med självborrande skruv – ett både tidsödande och tungt arbete för montören. Tack vare lång erfarenhet och systematisk forskning har Knauf Danogips utvecklat ett helt nytt sammanfogningssystem som eliminerar svåra och tunga moment med skruvning och ger en bättre lastförflyttning från regelverk till bjälklag. Ett nytt produktsystem – ett nytt sätt att arbeta.

Revolutionerande innovation

Knauf Danogips har systematiskt riktat forskning och utveckling mot att förbättra arbetsmiljön, minska miljöpåverkan och reducera tidsåtgången för montaget av ytterväggsprofiler. Knauf Danogips presenterar stolt en nyhet som uppfyller både önskemål och krav för morgondagens montage av stålprofiler – en revolution i vår bransch.

Målmedveten produktutveckling

Nail It Outdoor är framtidens sammanfogningsteknik för ytterväggsstål. En unik systemlösning där ballistisk spik ersätter den traditionella självborrande skruven. Produkten har utvecklats genom omfattande provserier och fälttester. Provningarna är genomförda i samarbete med SP, Sveriges Tekniska Forskningsinstitut.

Spik istället för skruv?

Nail It Outdoor bygger på ett antal produkter som bildar ett innovativt system vilket monteras genom ballistisk spikning. Regelverkets sammansättning i kombination med ett beslag som placeras i reglarnas ändar, förändrar lastangreppet på infästningarna till en knäcklast mot infästningens kropp. De dynamiska lasterna tas upp av regelverket och påverkar därför inte spikens fäste. Det blir alltså möjligt att spika istället för att skruva, men med samma hållfasthet och styrka. Konstruktionen som helhet blir dessutom både lättare och mer stabil än traditionella stållösningar.

Nail_Bracket_Ex_450px
Exempel på montage med Nail Bracket.

Nail_Bracket_Adjustable_Ex_450px
Exempel på montage med Nail Bracket Adjustable.

Nail Bracket

En smart multiprodukt som kombinerar funktionen hos ändavstyvare och tryckfördelningsplåtar och överför lasten i en och samma produkt. Beslagets unika utformning gör att bara en produkt behöver användas istället för flera. Produkten monteras enkelt tillsammans med stålregel. Beslaget kan även användas för infästning av skena till regel över och under öppningar.

 • Upp till 6 gånger snabbare montage
 • Bättre arbetsmiljö
 • Bättre lastupptagning
 • Reducerad godstjocklek
  – lägre pris
  – bra för miljön
  – lägre vikt
  – enklare hantering
  – bättre ergonomi

Nail_Bracket_450px
Nail Bracket.

 

Nail Bracket Adjustable

En multiprodukt, likt Nail Bracket, som kombinerar funktionen hos ändavstyvare och tryckfördelningsplåtar och transfererar lasten i en och samma produkt. Produkten används vid snedtak och vindstag då beslagets bottenplatta kan justeras till önskad vinkel.

Nail_Bracket_Adjustable_450px
Nail Bracket Adjustable.

 

Nail Impact

Nail It Outdoor bygger på ballistisk spikning med spikpistol. Spiken Nail Impact består av en helixräfflad kropp som ger en rotation när spiken penetrerar materialen.

 • Spik av härdat stål anpassad för montage av profiler
 • Dimension 2,8×30 mm
 • Korrosionsklass C2
 • 325 spik per rulle
 • Förpackning med 2 st rullar per kartong. Totalt 650 spik

Nail_Impact_Box
Nail Impact.