Teknisk support

Teknisk support för privatpersoner hänvisar vi till våra återförsäljare.

Öppettider
Mån-Tor kl 08:00-16:00
Fre kl 08:00-12:00
Lunchstängt kl 12:00-12:30

Telefon
044 – 28 78 22

E-post
support@knauf.se

ÖVRIGA  KONTAKTUPPGIFTER

Humidboard

09. Funktionsväggar

En våtrumsskiva som används som beklädnadsskiva i våtrumsväggar med normal fuktbelastning.

Väggar

Skivan är avsedd för innerväggar i fuktkänsliga miljöer och består av en impregnerad kärna av specialgips med ett hydrofoberande (vattenavvisande) ytskikt som avger mindre mängd fiber vid hantering och tillpassning. Humidboard 2.0 är helt oorganisk och kan inte ruttna, mögla eller brytas ned samt har mycket låg absorptionsförmåga och uppfyller den högsta klassen för vattenabsorption, H1.

Skivan används som beklädnadsskiva i våtrumsväggar med normal fuktbelastning t ex bad- och duschrum i bostäder (motsvarande) samt används även med fördel i vanliga WC, tvättstugor, utrymmen med varmvattenberedare samt ouppvärmda utrymmen. Humidboard 2.0 uppfyller egenskapskraven för våtrumsskivor med godkänt kompatibiltetstest i enlighet med Byggkeramikrådet (BKR) och Golvbranschens Våtrumskontroll (GVK).

Vid kraftigt fuktutsatta och/eller offentliga våtutrymmen samt om ett högre fuktskydd önskas rekommenderas istället den cementbaserade Aquapanel Indoor.

Humidboard 2.0 monteras i normala fall i dubbla skivlag på regelavstånd s450 mm. Önskas enkla skivlag måste regelavståndet minskas till s300 mm. Knauf Danogips rekommenderar dock att i första hand välja dubbla skivlag vid täthetsklass VTvF/VTv då detta medför en större säkerhet vid eventuella rörelser i genomföringar. Rörelser som kan påverka konstruktionens täthet. Vid montage av Humidboard 2.0 på insidan av lätt yttervägg ska alltid dubbla skivlag användas på grund av nämnda täthetsskäl samt även av stabilitetsskäl (även på stomme s450 mm).

Skivan levereras med försänkta klädda långkanter samt raka skurna kortkanter.