Teknisk support

Teknisk support för privatpersoner hänvisar vi till våra återförsäljare.

Öppettider
Mån-Tor kl 08:00-16:00
Fre kl 08:00-12:00
Lunchstängt kl 12:00-12:30

Telefon
044 – 28 78 22

E-post
support@knauf.se

ÖVRIGA  KONTAKTUPPGIFTER

Våtrumsväggar

09. Funktionsväggar

Knauf Danogips har våtrumssystem för alla behov och som uppfyller samtliga ställda krav och rekommendationer för våtrum.

Detta avsnitt innehåller detaljerad information om Knauf Danogips breda utbud av våtrumssystem och hur dessa skall projekteras samt gällande regelverk/branschregler på våtrumsområdet och hur dessa skall tolkas och överföras till praktiskt byggande. Dessutom redovisas hur infästningar och efterkommande installationer i våtrumsväggar ska utföras korrekt. Sist men inte minst ger vi värdefulla råd och rekommendationer hur man bäst bygger våtrumsväggar av hög kvalitet baserade på vår långa erfarenhet inom detta område.

Knauf Danogips har våtrumssystem för alla behov och som uppfyller samtliga ställda krav och rekommendationer för våtrum. Dels vårt system baserat på den cementbaserade och oorganiska Aquapanel Indoor framtagen främst för tuffare offentlig miljö men som många beställare/byggherrar även valt för att förbättra fukttåligheten i vanliga bostäder och hotell samt vårt system baserat på den gipsbaserade Humidboard 2.0 (utan kartong) för mer normalt fuktbelastade miljöer. Självklart uppfyller båda systemen Byggkeramikrådets och GVK:s rekommendationer.

Utöver de skivbaserade systemen ovan finns även Knauf gipsputs i vårt sortiment. Gipsputs är ett utmärkt underlag för både keramisk och annan våtrumsbeklädnad främst i samband med renoveringar. Gipsputs är godkänt som underlag i våtrum enligt Byggkeramikrådet och GVK.

vatrum_pool