Strålskyddsväggar

Byggsystem

Knauf Safeboard har idag blivit en vedertagen standardlösning för röntgenavskärmning tack vare sina mycket goda strålskyddsegenskaper utan användning av bly. Förutom de givna miljövinsterna i detta erhålls också ett betydligt enklare montage samt stora ekonomiska besparingar.

Knauf Safeboard – strålskyddsskiva utan bly

Knauf Safeboard lämpar sig såväl i röntgenrum på sjukhus och läkarpraktiker som hos tandläkare, veterinärer eller annan plats där det krävs avskärmande material. Skivan innehåller bland annat bariumsulfat som är ett fullgott alternativ till bly.

Gipsskivor med blyplåtskaschering är en svårarbetad och förhållandevis dyr lösning, med miljöpåverkan. Bly är klassat som en miljöfarlig tungmetall medan Safeboard-skivan hanteras som en normalgipsskiva och har således minimal miljöbelastning.

I denna lösning ingår också Knauf Safeboard-spackel, en gipsspackelmassa speciellt framtagen för ändamålet – ett effektivt strålskydd.

Varför välja Knauf Safeboard?
  • Ergonomiska fördelar – hanteras som vanliga gipsskivor.
  • Miljövänligt val – ersätter miljöfarligt bly
  • Utmärkt ljudisolering
  • Brandskyddande egenskaper
  • Ekonomi – rationellt montage

Försäljning

Med lång erfarenhet och stor expertkunskap inom respektive område tar vi oss an kundernas önskemål med stort engagemang.

Läs mer

Kundtjänst

Telefontider:
må-tor 08.00-16.00
fre 08.00-15.00
Lunchstängt 12.00-13.00
Övrig tid går det att lägga order via ordermail.

Läs mer

Teknisk Support

Vår tekniska support är till för dig som proffskund.
Privatkunder hänvisas till våra återförsäljare.

Läs mer