Översikt ljud- & brandegenskaper för diktmonterat innertak med ljudbygel

Byggsystem

Ljudbygel LB1

Diktmonterade innertak med ljudbygel kan användas som kompletterande system för betong- och träbjälklag. Innertaket består av bland annat vår ljudbygel LB1 som är ett speciellt utformat beslag som reducerar ljudgenomgången i både befintliga och nya bjälklag. Gipsskivorna får en fjädrande upphängning och vid en belastning med 10–20 kg per ljudbygel erhålls en optimal ljuddämpning.

Samtidigt som konstruktionshöjden endast är 55 mm tillsammans med sekundärprofil S 25 finns det plats för isolering, installationer etc vilket är en stor fördel inte minst vid betongbjälklag.

Ljudbygeln reducerar ljudet så markant att den tillsammans med sekundärprofiler S25 samt minst 2 x 13 mm gipsskiva kan uppnå en stegljudsförbättring från 10–18 dB, beroende av befintlig konstruktion.

 

Klicka här för att öppna upp tabellen med brand- och ljudegenskaper i ett eget fönster för bättre läsbarthet.

1. Ljudbygel LB1 s1200 mm

2. Sekundärprofil S25 s450 mm (s400 mm vid 1200 mm breda gipsskivor)

3. Vinkelprofil H 50/50

När stora krav på ytsläthet föreligger (t ex pga släpljus) rekommenderas att det yttre skivlaget Classic Board byts mot Surface Board.

I kraftigt fuktutsatta miljöer t ex offentliga duschutrymmen samt simhallar rekommenderar Knauf Danogips istället att den oorganiska och cementbaserade Aquapanel Indoor används i innertaken.

Försäljning

Med lång erfarenhet och stor expertkunskap inom respektive område tar vi oss an kundernas önskemål med stort engagemang.

Läs mer

Kundtjänst

Telefontider:
må-tor 08.00-16.00
fre 08.00-15.00
Lunchstängt 12.00-13.00
Övrig tid går det att lägga order via ordermail.

Läs mer

Teknisk Support

Vår tekniska support är till för dig som proffskund.
Privatkunder hänvisas till våra återförsäljare.

Läs mer