Teknisk support

Teknisk support för privatpersoner hänvisar vi till våra återförsäljare.

Öppettider
Mån-Tor kl 08:00-16:00
Fre kl 08:00-12:00
Lunchstängt kl 12:00-12:30

Telefon
044 – 28 78 22

E-post
support@knauf.se

Fler kontaktuppgifter

Material och brand

Byggfysik & regler

Våra gipsskivor har fått följande brandegenskaper:

  • Normalgipsskiva Classic Board har ytskikt av kartong, är inte armerad och har inga tillsatser mot krympning.
  • Hård gipsskiva Solid Board har ytskikt av kartong, högre gipsinnehåll och är armerad men har inga tillsatser mot krympning.
  • Brandskyddsskiva Secura Board har ytskikt av kartong, högre gipsinnehåll, är armerad och har tillsatser mot krympning.
  • Fireboard har obrännbart ytskikt av glasfiberväv, högre gipsinnehåll, är armerad och har tillsatser mot krympning.

Därtill gäller att Fireboard och Secura Board, till skillnad mot Classic Board och Solid Board, sitter kvar på väggar och tak i stort sett under hela brandförloppet.

Fireboard som är en helt obrännbar gipsskiva som i synnerhet används till brandisolering av pelare, balkar, ventilationskanaler och kabelkanaler.

brandtekniska_egenskaper

Cementbaserade skivor Aquapanel Indoor och Outdoor

Aquapanel Indoor och Outdoor är glasfiberarmerade cementskivor som primärt används i våtutrymmen samt som putsbärare på fasad. Skivorna består av en kärna av portlandcement och ballastmaterial, som på båda sidor är armerad med en glasfiberväv, täckt med ett tunt lager cement. Skivorna är 12,5 mm samt obrännbara. I väggkonstruktioner med 2 lag Aquapanel skivor på varje sida av en stålregelstomme 70 mm och min 45 mm stenull (densitet på 26kg/m³), uppnås en EI 120 konstruktion.